Як зціджувати молоко руками

Як зціджувати молоко руками

Якщо є потреба у зціджуванні молока, керуйтеся наступними правилами:

  • Помийте руки з милом
  • Зробіть легкий масаж грудей в різних напрямках: від периферії до соска, круговими рухами
  • Сядьте  зручніше і наблизьте ємність для зціджування до грудей
  • Покладіть великий палець зверху, на край соска та ареоли, вказівний  — нижче соска та ареоли навпроти великого пальця, іншими пальцями необхідно підтримувати груди
  • Не сильно надавлюйте великим та вказівним пальцями на груди в напрямку до грудної  клітини, уникаючи занадто глибокого надавлювання, оскільки можна спричинити закупорку молочних ходів, а потім прокотити пальці вперед. Переставте пальці збоку і таким же чином спорожніть дольки з іншої сторони.
  • Зціджування не повинно причиняти вам біль. Якщо виникає біль, зверніться по допомогу до фахівця
  • Уникайте тертя шкіри пальцями або ковзання пальців по шкірі. Рухи пальців повинні бути схожими на катання
  • Уникайте стискання сосків. Надавлюванням на сосок молоко зцідити не можливо.
  • Якщо вам потрібно зцідити обидві груді, то зціджуйте одну грудь не менше 5-6 хвилин, поки потік молока не зменшиться, а потім переходьте до зціджування другої груді. Після цього зцідіть обидві груді повторно.
  • Зціджування молока відповідним чином займає 20-30 хвилин.

На початку зціджування молоко може не появлятися, але після кількох стискань воно починає капати. Воно може текти у вигляді струї, якщо рефлекс окситоцину дуже активний.

Як зберігати зціджене молоко

При кімнатній температурі  до 24 годин
У холодильнику (0° -4°C)  до 8 днів
У морозильній камері всередині холодильника  2 тижні
У морозильній камері, розташованої над або під холодильником  3-6 місяців
В окремому низькотемпературному морозильнику6-12 місяців